Steenhouwer

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
+1
Steenhouwer
×
Steenhouwer Steenhouwer

Steenhouwer

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
In de reeks:
Een inspecteur van politie onderzoekt de moord op een jong meisje in een Zweeds kustplaatsje, die banden met het verleden blijkt te hebben.
Titel
Steenhouwer
Auteur
Camilla Läckberg
Vertaler
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Stenhuggaren
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2008
463 p.
ISBN
9789041411761 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Aan het begin van Camilla Läckbergs derde thriller doet een visser een verschrikkelijke vangst: het lijk van een klein meisje. De uitkomst van het pathologisch onderzoek wijst uit dat zij geen natuurlijke dood is gestorven, want haar longen bevatten sporen van zoet water en zeep, en haar maaginhoud bestaat voor het grootste deel uit menselijke as en granietstof... Deze feiten roepen Patrik Hedström en zijn collega´s op het plan. De emotionele impact op Patrik en zijn echtgenote Erica Falck is groot, want zij zijn net ouders van een dochtertje geworden, waardoor hun leventje door slaapgebrek en onervarenheid behoorlijk onder druk komt te staan. Terwijl Patrik op zijn werk probeert om geconcentreerd te blijven, probeert Erica de zaken thuis draaiende te houden met behulp van haar bemoeizuchtige moeder en haar nieuwe vriendin Charlotte. Dan vernemen ze het onthutsende feit dat het dode meisje de dochter van Charlotte is, de zevenjarige Sarah. Tijdens een dramatisch, op meerdere fronten g…Lees verder
In een klein Zweeds kustplaatsje wordt het lijk van een verdronken meisje gevonden. Het blijkt echter dat het meisje vermoord is: behalve badwater vindt de patholoog-anatoom ook as in het lichaampje. Inspecteur Patrick Hedström moet de moord oplossen en krijgt daarbij de hulp van een zeer incompetente en arrogante collega. Doordat Patrick zowel het slachtoffer als haar familie kent, verloopt het onderzoek traag. De lezer intussen raakt bekend met een oude moordgeschiedenis, maar heel lang blijft onduidelijk wat die met de dood van het meisje te maken heeft. Roddels en burenruzies bemoeilijken het onderzoek. Vanaf het begin pakt deze thriller de lezer. Het blijft spannend tot het einde doordat er behalve de moordzaak ook andere zaken spelen, zoals de zus van Patricks vrouw die mishandeld wordt door haar man. Paperback met kleine druk, ruime interlinie.

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019) ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenwachter (2011) ISBN 9789049804831
  • 2008: Sjöjungfrun - Zeemeermin (2009) ISBN 9789041416797
  • 2007: Tyskungen - Oorlogskind (2009) I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties