Engeleneiland

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
+1
Engeleneiland
×
Engeleneiland Engeleneiland

Engeleneiland

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
In de reeks:
Genre:
Bij zijn onderzoek naar een brand op het Zweedse eiland Valö ontdekt inspecteur Patrik Hedström dat deze is aangestoken en wel eens verband kan houden met een oude verdwijningszaak.
Extra onderwerp
Romans policiers
Titel
Engeleneiland
Auteur
Camilla Läckberg
Vertaler
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Änglamakerskan
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2012
414 p.
ISBN
9789041420138 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Inspecteur Patrik Hedstrom moet een brand onderzoeken op het Zweedse eiland Valö in een huis dat wordt gerenoveerd door nieuwe bewoners. Ebba en Marten willen na de dood van hun kind een nieuwe start maken met een pension. Als blijkt dat de brand is aangestoken en Ebba de enige overlevende is in een verdwijningszaak uit 1974, leggen Patrik, zijn collega’s en vrouw Erica (schrijfster), een verband. Op Eerste Paasdag 1974 verdwenen Ebba’s vader, rector van een jongensinternaat op Valö, zijn tweede vrouw en drie kinderen uit zijn eerste huwelijk spoorloos. Alleen Ebba, toen een jaar oud, bleef achter; zij werd later geadopteerd. De achtste thriller van de Zweedse econome (1974) over Patrik en Erica. Het actuele, goed vertaalde verhaal met thema’s als neonazisme en lesbisch ouderschap is spannend met een uitstekende plot en subplots. Heen-en-weer springend in tijd en perspectief ontrafelt het stap-voor-stap wat vroeger gebeurde en de gevolgen nu. Zeer verrassend, logisch slot. Kleine druk.

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019) ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenwachter (2011) ISBN 9789049804831
  • 2008: Sjöjungfrun - Zeemeermin (2009) ISBN 9789041416797
  • 2007: Tyskungen - Oorlogskind (2009) I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties