Dwarsligger
Nederlands

De leeuwentemmer

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
+1
De leeuwentemmer
×
De leeuwentemmer De leeuwentemmer

De leeuwentemmer

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
In de reeks:
Genre:
Inspecteur Patrik Hedström en zijn team onderzoeken de verdwijning van een jong meisje terwijl zijn vrouw, schrijfster Erica Falck, een oude familietragedie ontrafelt.
Titel
De leeuwentemmer
Auteur
Camilla Läckberg
Vertaler
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Lejontämjaren
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2015
691 p. ; 12 cm
ISBN
9789049803650 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Thriller in een serie rond inspecteur Patrik Hedström en zijn vrouw, schrijfster Erica Falck, zich afspelend in en rond het pittoreske Fjällbacka aan de Zweedse westkust. Patrik en zijn team krijgen te maken met de vermissing van een jong meisje dat, als ze plotseling opduikt, ernstige verminkingen heeft. Ze sterft, en Patrik vermoedt dat haar vermissingszaak verband houdt met de verdwijning van andere jonge meisjes. Erica intussen schrijft een boek over een familietragedie die zich afspeelde in de jaren zeventig. Voor haar onderzoek interviewt ze de voor moord op haar man veroordeelde Laila. En Erica zou Erica niet zijn als ze zich ook niet bemoeide met de zaak van Patrik. Een tot op het eind toe onderhoudende, verrassende en spannende thriller met twee verhaallijnen, goed uitgewerkte, levensechte karakters, en een wisselend vertelperspectief. Kan los van de eerdere delen gelezen worden, maar kennis van die delen verhoogt het leesplezier. Enkele delen zijn inmiddels verfilmd. De Zwee…Lees verder

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019) ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenwachter (2011) ISBN 9789049804831
  • 2008: Sjöjungfrun - Zeemeermin (2009) ISBN 9789041416797
  • 2007: Tyskungen - Oorlogskind (2009) I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties