Dvd
Engels

Pennyworth. Season 2

Bruno Heller (scenarist), Jack Bannon (acteur)
Alfred Pennyworth, een voormalig Brits SAS-soldaat, richt in het Londen van de jaren zestig een beveiligingsfirma op, samen met de jonge miljardair Thomas Wayne, die jaren later de vader van Bruce Wayne/Batman zal worden.De serie kan gezien worden als een prequel van de DC Comics Batman serie en Gotham.
Titel
Pennyworth. Season 2 / created by Bruno Heller
Scenarist
Bruno Heller 1960-
Acteur
Jack Bannon
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2021
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2020
Speelduur
10 x 50 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888256251

Besprekingen

Seizoen 2 (2020-2021) van een Amerikaanse misdaadserie, gebaseerd op de DC Comics en een prequel bij de Batman-verhalen. In de hoofdrol zien we Jack Bannon (The imitation game) als Alfred Pennyworth, die later de legendarische helper van Bruce Wayne, alias Batman zal worden. Het verhaal speelt in Londen in de jaren 1950/1960 in een alternatieve werkelijkheid waarin de nazi’s de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen. Oud-commando Alfred Pennyworth, een twintiger heeft samen met twee oud-collega’s een beveiligingsbedrijfje opgericht. De rijke Amerikaan Thomas Wayne (Ben Aldridge) huurt hem in als butler. Wayne is CIA-agent en werkt voor de No Name League. Zo raken Pennyworth en zijn collega’s betrokken in de strijd met de neofascistische Raven Union, geleid door Lord Harwood (Jason Flemyng), die de koningin bedreigt en de Britse regering omver wil werpen. Hij en Thomas maken ook kennis met Martha Kane (Emma Paetz), een lid van No Name Society. Thomas en Martha worden later de ouders van B…Lees verder

Over Bruno Heller

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Angela George

Bruno Heller (Londen, 1960) is een Britse scenarist en producer. Hij is vooral bekend als de bedenker van de tv-series Rome en The Mentalist.

Biografie

Privé

Bruno Heller werd geboren in Londen. Zijn zus Zoë Heller is een bekende schrijfster. Hij getrouwd met Miranda Phillips Cowley, met wie hij twee zonen heeft.

Carrière

Heller studeerde af aan de Universiteit van Sussex en stapte nadien de filmwereld in. Hij had in die dagen verscheidene baantjes, maar was het meest succesvol als boom operator (i.e. drager van microfoon). Pas in 1994 waagde hij zijn kans als scenarist. Hij schreef toen het scenario voor Pax, een Portugese film met Amanda Plummer in de hoofdrol. Drie jaar later verhuisde hij naar Los Angeles.

Daar werkte hij mee aan een paar televisieprogramma…Lees verder op Wikipedia