Boek
Nederlands

Dolende zielen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De Ghost Rockers krijgen nog steeds opdrachten van 'de Klaver Koningin'. Maar wie is deze Klaver Koningin eigenlijk? Vanaf ca. 12 jaar.
Extra onderwerp
magie, Griezelverhaal
Titel
Dolende zielen
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2017
240 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de tv-serie Ghost Rockers
ISBN
9789462772977 (paperback)

Besprekingen

Het vervolg op ‘Een duister spel'*, waarin ‘de Klaver Koningin’ de ex-manager van de Ghost Rockers, Pieter Verlinden, blijkt te zijn. Hij geeft ze opdracht om een boek te zoeken en bedreigt ze wanneer ze niet aan de opdrachten voldoen. Eenvoudig, spannend en met vaart geschreven verhaal zonder enige diepgang, met veel dialoog. Het verhaal hangt aan elkaar van onwaarschijnlijke toevalligheden en is in scènes beschreven vanuit een alwetende verteller. Gebeurtenissen en onderlinge relaties worden vluchtig beschreven en niet of nauwelijks uitgewerkt. Bevat veel Vlaamse woorden en uitdrukkingen, zoals: overslapen, het papier overlopen, voorsmaakje, de frank valt. Het is geïllustreerd met paginagrote kleurenfoto's van de bandleden. Gebaseerd op de gelijknamige televisieserie, die zowel in Vlaanderen als Nederland wordt uitgezonden. Bevat geen inleiding of samenvatting van de voorgaande delen. Vooral leuk voor liefhebbers van de televisieserie. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia