De 14-jarige Holly beweert dat haar stiefvader haar en haar broertje fysiek mishandelt. Maatschappelijk werker Lars Madsen grijpt in.
Taal
Deens
Uitgever
Lumière, © 2021
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2020
Speelduur
8 x 45 min.
Aantekening
Deens gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5407003482911

Besprekingen

Deense dramaserie van Maja Jul Larsen (The legacy, Borgen). Wanneer de 14-jarige Holly een opstel schrijft waarin ze vertelt dat haar stiefvader haar en haar jongere broer mishandelt, schakelt de school maatschappelijk werk in. Lars Madsen (Bjarne Henriksen) is er na zijn gesprek met Holly van overtuigd dat hij in moet grijpen en plaatst de kinderen in pleeggezinnen. De ouders van Holly en Theo ontkennen de beschuldigingen en spannen een rechtszaak aan om hun kinderen terug te krijgen. Lars heeft een paar weken de tijd om te onderzoeken wat er aan de hand is. Kan hij Holly vertrouwen? Spreken haar ouders de waarheid? De zaak heeft grote gevolgen voor alle gezinsleden. De serie won vijf Roberts (de belangrijkste Deense filmprijs), onder meer Beste tv-serie, Beste acteur (Henriksen) en Beste actrice (Flora Ofelia Hofmann Lindahl).

Over Bjarne Henriksen

Bjarne Henriksen (Såderup op Funen, 18 januari 1959) is een Deens acteur.

Na de middelbare school werkte hij een tijdje als metselaar. Vervolgens werd hij opgeleid als correspondent in het Engels en het Spaans. Daarna bezocht hij de Statens Teaterskole in Odense van 1986 tot 1990.

Henriksen heeft bijrollen gespeeld in vele speelfilms en televisieseries, bijvoorbeeld in de Dogma 95-film Festen (1998) en in Jagten (2012), beide van Thomas Vinterberg. In de hoofdrol was hij te zien in het internationaal succesvolle Edderkoppen (The Spider) en ook speelde hij een prominente politicus in Borgen. Grote bekendheid verwierf hij om zijn rol van de verhuizer Theis Birk Larsen, de vader van de vermoorde Nana Birk Larsen, in de politieserie Forbrydelsen (The Killing I). Hiervoor werd hij in 2011 - met zijn medespelers Sofie Gråbøl, Søren Malling, Ann Eleonora Jørgensen en Lars Mikkelsen - genomineerd voor de Crime Thriller Awards van he…Lees verder op Wikipedia