Boek
Nederlands

Het leven zoals het is

Benoîte Groult (auteur)

Het leven zoals het is

Enkele deelnemers aan een wereldcruise proberen afstand te nemen van hun alledaagse bestaan.
Onderwerp
Man-vrouwrelatie
Titel
Het leven zoals het is
Auteur
Benoîte Groult
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
La part des choses
Uitgever
Amsterdam: Arena, 1992
296 p.
ISBN
90-6974-048-6

Andere talen:

Besprekingen

Roman over negen mensen die met of zonder opdracht een wereldreis maken op een luxe schip. Door deze reis komen zij verder af te staan van het leven zoals het is en besluiten enkelen van hen hun leven een andere wending te geven. Een goed boek, niet zo erotisch als 'Zout op mijn huid', maar het leven van de personages draait wel om de liefde. Benoîte Groult (1920-2016) draagt een kalm feminisme uit. Het meest boeiende van dit boek is de genuanceerde en geloofwaardige manier waarop Groult de relaties tussen mensen weet te beschrijven. Paperback; kleine druk.

Over Benoîte Groult

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Erling Mandelmann

Benoîte Groult (Parijs, 31 januari 1920 – Hyeres, 20 juni 2016) was een Frans feministisch schrijfster.

Biografie

Aan het begin van haar loopbaan gaf Benoîte Groult les aan Cours Bossuet. In 1944 kwam ze in dienst bij de omroepkrant en ze zou daar tot 1953 blijven. Eveneens in 1944 trad zij in het huwelijk met de medicijnenstudent Pierre Heuyer, die enkele maanden later aan tbc overleed. Twee jaar later huwde zij de journalist Georges de Caunes met wie ze twee dochters kreeg, Blandine en Lison. Dit huwelijk hield geen stand en in 1952 hertrouwde zij met de romanschrijver en journalist Paul Guimard van wie ze nog een dochter kreeg, Constance.

Benoîte Groult werkte mee aan verschillende tijdschriften zoals "Elle" en "Parents".

Vanaf haar jeugd had zij plezier in het schrijven. Maar pas op rijpere leeftijd maakte zij haar debuut. Eerst samen met haar zuster Flora: Journal à quatre mains (1963), Le Féminin pl…Lees verder op Wikipedia