Boek
Nederlands

Wie is de dief?

Beatrix Potter (auteur), Beatrix Potter (naar het werk van)
Pieter Konijn en zijn vriendjes hebben radijsjes gepikt uit de tuin van meester Verhoef. Als ze een veilig plekje zoeken om ze op te eten, verliezen ze onderweg steeds een radijsje. Vierkant prentenboek met illustraties gebaseerd op de animatieserie. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Slim zijn
Titel
Wie is de dief?
Auteur
Beatrix Potter
Naar het werk van
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mystery thief!
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2014
[32] p. : ill.
ISBN
9789021673387 (hardback)

Besprekingen

Pieter Konijn en zijn vriendje Benjamin hebben vier radijsjes uit de tuin van meneer Verhoef gestolen. Als zij ontdekt worden, moeten ze vluchten en belanden dankzij een tunnel veilig thuis. Dan gaan ze op zoek naar een plek om de radijsjes op te eten, maar nergens vinden ze een veilig plekje en onderweg verliezen ze steeds een radijs. Als ze weer thuis zijn ruiken ze een heerlijke lucht: radijsjessoep, gemaakt van radijsjes die de kleine Wipstaartje heeft gevonden! Vierkant prentenboek met illustraties afkomstig uit de televisieserie gebaseerd op de boeken van Beatrix Potter. Het verhaal is goed opgebouwd, heeft een zekere spanning en een leuke ontknoping. De vraag ‘Kun jij raden wie de geheimzinnige dief was…?’ aan het slot nodigt uit om het verhaal samen nog eens goed te bekijken. Achterin het boek zijn ook speelse opdrachten opgenomen, uitmondend in een ‘vindersdiploma’. Voor in het boek is een kaart van het bos met de belangrijkste bewoners opgenomen. Aardig prentenboek, maar de …Lees verder

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902). Ze werd in 1866 in Londen geboren, in een welgesteld gezin.

Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de dis…Lees verder op Wikipedia