Boek
Nederlands

Postbode Pieter : een spannend verhaal met echte brieven

Beatrix Potter (naar het werk van)
+1
Postbode Pieter : een spannend verhaal met echte brieven
×
Postbode Pieter : een spannend verhaal met echte brieven Postbode Pieter : een spannend verhaal met echte brieven

Postbode Pieter : een spannend verhaal met echte brieven

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Pieters moeder vraagt hem om een brief naar de dorpswinkel te brengen. Namens de kruidenier brengt hij vervolgens een rekening naar Vrouwtje Plooi, en zo sturen de dorpsbewoners hem steeds door. Pieter ontdekt dat een van hen kwade bedoelingen heeft en schakelt de politie in.
Onderwerp
Post
Titel
Postbode Pieter : een spannend verhaal met echte brieven
Naar het werk van
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Postman Peter
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2012
[28] p. : ill. + 6 brieven
ISBN
9789021670683 (hardback)

Besprekingen

Pieter moet van zijn moeder een brief wegbrengen naar de dorpswinkel. Daar krijgt het konijntje post mee voor Vrouwtje Plooi, die op haar beurt weer iets meegeeft voor Jozefien Kwebbeleend. Onbedoeld krijgt de postbode in spé een brief onder ogen die niet voor hem bestemd is. Hij redt daardoor iemands leven. Oblong prentenboek gebaseerd op het klassieke werk van Beatrix Potter. De zachtgetinte aquarelpentekeningen ademen de sfeer van weleer (1910); er valt veel te zien op de gedetailleerde platen waarop dieren de dorpsbewoners zijn. De schutbladen bevatten een plattegrondachtige overzichtsituatie van de laatste scène. De vierregelige tekstblokken zijn onder de prenten gedrukt. Gemoedelijke schrijfstijl; er is gewerkt met de verledentijdsvorm en dialogen. Het boek bevat zes enveloppen die mee ingebonden zijn; ze bevatten brieven en toebehoren, zoals een kruideniersrekening, naambordjes voor op de eettafel van heer Vos en een tekening van Pieter voor de politie. Het formele karakter van…Lees verder

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902). Ze werd in 1866 in Londen geboren, in een welgesteld gezin.

Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de dis…Lees verder op Wikipedia