Boek
Nederlands

Pieter is een held

Beatrix Potter (auteur)
+1
Pieter is een held
×
Pieter is een held Pieter is een held

Pieter is een held

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Spikkel de grote uil is boos op Hakketak. De eekhoorn heeft zijn bril kwijt gemaakt. Pieter Konijn helpt Hakketak om de bril terug te vinden. Maar pas op voor Spikkel! Vierkant prentenboek met illustraties gebaseerd op de animatieserie. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Zoektochten
Titel
Pieter is een held
Auteur
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Peter saves the day!
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2014
32 p. : ill.
ISBN
9789021673585 (hardback)

Besprekingen

Bij de animatieserie ‘Pieter Konijn’, gebaseerd op de verhalen van Beatrix Potter, zijn zes boekjes verschenen, vier prentenboekjes en twee doeboeken. Naast de bekende Potter-figuren komen er ook nieuwe personages in voor. In dit deeltje wordt Eekhoorn Hakketak achtervolgd door Spikkel, een boze uil. Hakketak heeft de bril van de uil gestolen, maar is die ook weer kwijtgeraakt. Pieter en zijn vriendjes helpen de eekhoorn zoeken. Naast het verhaal bevat het boekje een kaart van het bos, twee pagina’s uit het dagboek van Pieters vader, een spoorzoekersspelletje en een spoorzoekersdiploma. De illustraties zijn overgenomen uit de animatieserie. De tekst staat in de illustratie gedrukt. Er wordt gebruikgemaakt van verschillende lettertypes en de mogelijkheden van de typografie. De animatiefilmpjes zijn sinds begin 2014 te zien op Z@ppelin. Achter op het boekje wordt verwezen naar de (Engelstalige) website peterrabbitclub.com, waar onder meer spelletjes te vinden zijn. Tegelijkertijd versch…Lees verder

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902). Ze werd in 1866 in Londen geboren, in een welgesteld gezin.

Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de dis…Lees verder op Wikipedia