Boek
Nederlands

Leve de boomhut!

Beatrix Potter (naar het werk van)
+1
Leve de boomhut!
×
Leve de boomhut! Leve de boomhut!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Pieter Konijn en zijn vrienden kunnen nog net ontsnappen aan de hongerige Vos. Hoogste tijd voor een goede verstopplek in het bos. Misschien hoog in de bomen bij de eekhoorns? Vierkant prentenboek met illustraties gebaseerd op de animatieserie. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Boomhutten, Slim zijn
Titel
Leve de boomhut!
Naar het werk van
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Treehouse rescue!
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2014
[32] p. : ill.
ISBN
9789021673271 (hardback)

Besprekingen

Op een dag spelen konijnen Pieter, Lily en Benjamin in het bos als ze ineens oog in oog met de hongerige Heer Vos staan. Gelukkig kunnen ze ontsnappen, maar het is wel de hoogste tijd om een goede verstopplek te bedenken. Hoog in de bomen bij de eekhoorns lijkt hen wel wat. Maar dan moeten ze van Hakketak eerst drie geheime eekhoornproeven doorstaan. Dat valt nog niet mee. En dan blijken er ook daar gevaarlijke vijanden te leven. Vierkant prentenboek met illustraties afkomstig uit de televisieserie gebaseerd op de boeken van Beatrix Potter. Het verhaal heeft een zekere spanning en een leuke ontknoping. De oplossing die de vrienden bedenken, een boomhut met een ‘eekhoornlift’, is uitnodigend en aansprekend. Achterin zijn ‘bouwtekeningen’ opgenomen en oefeningen om te leren je evenwicht te bewaren – noodzakelijk voor konijnen die als eekhoorns hoog in de bomen willen verblijven – uitmondend in een ‘evenwichtsdiploma’. Voor in het boek is een kaart van het bos met de belangrijkste bewone…Lees verder

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902). Ze werd in 1866 in Londen geboren, in een welgesteld gezin.

Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de dis…Lees verder op Wikipedia