Boek
Nederlands

De geheime opdracht

Beatrix Potter (auteur), Beatrix Potter (naar het werk van)
+1
De geheime opdracht
×
De geheime opdracht De geheime opdracht
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De boze uil Spikkel de Grote heeft het dagboek van Pieter Konijns vader gestolen. Pieter is vastbesloten om het terug te krijgen. Vierkant prentenboek met illustraties gebaseerd op de animatieserie. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Slim zijn, Diefstal
Titel
De geheime opdracht
Auteur
Beatrix Potter
Naar het werk van
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Peter's secret mission!
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2014
32 p. : ill.
ISBN
9789021673370 (hardback)

Besprekingen

Als het dagboek van zijn vader gestolen wordt door de uil, probeert Pieter Konijn samen met zijn vriendjes het boek terug te krijgen. Dat valt niet mee. De uil laat hem zelfs kiezen tussen het boek of zijn vriendje Hakketak. De vrienden weten te ontsnappen op een van de vlotten van de eekhoorns, waarna nog een spannende confrontatie volgt. De platen uit dit prentenboekje zijn afkomstig uit de animatieserie die wordt uitgezonden op televisie. Een aantal figuren is afkomstig uit de verhalen van Beatrix Potter, maar er zijn ook nieuwe bij verzonnen. In de filmpjes komen de figuren vriendelijker en levendiger over dan in het boek. Voorin staat een kaart van het bos waar de dieren wonen. De pagina’s zijn vrij druk, de tekst is er tussen afgedrukt. Het verhaaltje zelf is mager en het woordgebruik niet altijd aangepast aan de doelgroep. Achterin staan nog wat weetjes en tips, o.a. een overbodige beschrijving voor het bouwen van een vlot en verstoppertje spelen. Het boekje zal door de herkenb…Lees verder

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902). Ze werd in 1866 in Londen geboren, in een welgesteld gezin.

Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de dis…Lees verder op Wikipedia