Boek
Nederlands

Pippi gaat op reis

Astrid Lindgren (auteur), Annet Schaap (illustrator)
Samen met Tommy en Annika gaat Pippi Langkous op schipbreukvakantie. Prentenboek met kleurige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vakantie
Titel
Pippi gaat op reis
Auteur
Astrid Lindgren
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2005
[24] p. : ill.
ISBN
9789021615899

Besprekingen

Andermaal werd er door uitgeverij Ploegsma een hoofdstuk uit de verhalen over Pippi Langkous in een prentenboek gepubliceerd. Pippi gaat op reis verscheen als Pippi lijdt schipbreuk in het tweede deel van de Pippi-trilogie, 'Pippi Langkous gaat aan boord'. De tekst werd hier en daar een beetje ingekort en sommige woorden en uitdrukkingen werden wat gemoderniseerd, maar in wezen gaat het om hetzelfde verhaal.

Pippi neemt Tommy en Annika mee naar een onbewoond eiland, zodat ze ook eens kunnen ervaren wat het is om schipbreuk te leiden. Om het hen wat gemakkelijk te maken, nemen ze wel een zak vol eten en een tentje mee. Zo hoeft Pippi geen lama's of antilopen te schieten! Het zijn vooral de spannende en fantasievolle verhalen van Pippi die ervoor zorgen dat Tommy en Annika het avontuur tegelijk griezelig en leuk vinden. En natuurlijk loopt alles goed af, zelfs als de boot plotseling verdwenen blijkt te zijn.

Hoewel de tekst van een behoorlijke lengte is, neme…Lees verder
Als hun ouders twee dagen weg gaan, kunnen Tommy en Annika samen met Pippi op schipbreukvakantie! Met een bootje gaan ze op weg naar een onbewoond eiland; ze nemen een aantal zaken van belang mee: eten, dekens en een lege fles voor eventuele flessenpost…! Als blijkt dat er op het eiland geen kannibalen en wilde dieren zijn, kan de pret beginnen: kampvuur maken, liedjes zingen, in de regen slapen, zich in het water laten vallen en spekpannenkoeken eten. Ze maken gebruik van de flessenpost, maar vinden samen een oplossing om weer van het eiland af te komen! Nog steeds nemen de verhalen van Pippi Langkous kinderen mee in een wereld van fantasie en realiteit. In mooi Nederlands, met veel details en humor, wordt ook dit avontuur verteld. De tekeningen in kleur (in nonchalante lijnen, die veel gevoel uitstralen) ondersteunen het geheel en maken de leespret nog groter! Kleine, vierkante uitgave om voor te lezen voor de jongsten; technisch gevorderde lezers kunnen het verhaal ook zelf lezen. …Lees verder

Pippi gaat op reis

Een oud, alombekend verhaal in een nieuw kleedje, dat is precies wat dit prentenboek is. Voor de afwisseling werden de illustraties deze keer gemaakt door Annet Schaap. Vrolijke, charmante, sfeervolle prenten die perfect aansluiten bij de stijl en de sfeer van het verhaal. Een sfeer die afwisselend uitgelaten en licht angstig is, afhankelijk van hetgeen gebeurt. Pippi neemt voor twee dagjes de rol van babysit op zich en ze bezorgt Tommy en Annika een weekend om nooit te vergeten. Het verhaal blijft, de humor blijft, het ongelooflijk charmante van Pippi Langkous blijft, Tommy en Annika blijven, Pippi’s prachtige en tegelijk knettergekke ideeën blijven, … Pippi Langkous is en blijft een geweldige klassieker, in welk kleedje dan ook!

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon di…Lees verder op Wikipedia

Suggesties