Boek
Nederlands

Dodelijk papier : misdaadroman

Aster Berkhof (auteur)

Dodelijk papier : misdaadroman

Genre:
Als de mysterieuze echtgenoot van de populaire bazin van een bedrijf in de Belgische Ardennen te pletter valt, is het nog maar de vraag of dit een ongeluk is.
Titel
Dodelijk papier : misdaadroman
Auteur
Aster Berkhof
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2010
244 p.
ISBN
9789089240989 (hardback)

Besprekingen

De door iedereen geliefde Babette, bazin van een goedlopende houtzagerij in de Belgische Ardennen, wijst alle liefde af tot ze de sympathieke, maar mysterieuze Niels Sommer ontmoet. Kort na hun huwelijk stort hij tijdens een dorpsfeest te pletter van een kasteelruïne. Ongeval, zelfmoord of moord? De plaatselijke commissaris moet zich een weg banen tussen de lokale roddels, halfslachtige getuigenissen en vindt in Niels' verleden vreemde verhalen over gokschulden, ontrouw en nog meer vreemde geschiedenissen. De Vlaamse (misdaad)schrijver (90 jaar en meer dan 90 boeken) heeft, jammer genoeg, een boek te veel uitgegeven. Het verhaal stelt inhoudelijk weinig voor en hangt met haken en ogen aan elkaar; de politietechnieken zijn een belediging voor het korps. Jammer voor zo’n monumentaal schrijver. Verzorgd uitgegeven hardback met kleine druk.

Over Aster Berkhof

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Marc Gemis

Aster Berkhof, pseudoniem van Lodewijk Paulina (Lode) Van Den Bergh (Rijkevorsel, 18 juni 1920 – Brasschaat, 29 september 2020), was een Belgische schrijver. Hij was lange tijd een der meest gelezen auteurs in Vlaanderen.

Biografie

Jeugd

Lode Van Den Bergh volgde lager onderwijs in de gemeenteschool van Rijkevorsel Sint-Jozef, waar zijn vader hoofdonderwijzer was en zijn moeder onderwijzeres. Hij groeide op in een welgesteld gezin. Zijn moeder kwam immers uit een aristocratische boerenfamilie. Haar vader, Jan Leestmans, was vele jaren burgemeester geweest van Merksplas. Reeds in zijn jeugd voelde hij zich onbehaaglijk bij het grote verschil in welstand tussen zijn wereld en die van de andere jongens. Dit onbehaaglijk gevoel is hem zijn hele leven bijgebleven en zo kwam hij met zijn pen in opstand tegen onrechtvaardigheid.

Hij studeerde in de richting Grieks-Latijnse humaniora aan he…Lees verder op Wikipedia