Boek
Nederlands

Er was eens ... : zeven sprookjes om zelf te lezen

Annemarie Bon (auteur), Sandra Klaassen (illustrator)
+1
Er was eens ... : zeven sprookjes om zelf te lezen
×
Er was eens ... : zeven sprookjes om zelf te lezen Er was eens ... : zeven sprookjes om zelf te lezen

Er was eens ... : zeven sprookjes om zelf te lezen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bundel met zeven bekende sprookjes. Zoals De wolf en de zeven geitjes, De kleine zeemeermin en Assepoester. Oplopend niveau van AVI-E3 t/m AVI-E5. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI E4, AVI E5, AVI M4, AVI M5, AVI 2, AVI 3, AVI 4, AVI 5, AVI 6
Titel
Er was eens ... : zeven sprookjes om zelf te lezen
Auteur
Annemarie Bon
Illustrator
Sandra Klaassen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2015
168 p. : ill.
ISBN
9789048826599 (hardback)

Besprekingen

Bewerking van een zevental bekende sprookjes (De wolf en de zeven geitjes, Joris en de draak, De kleine zeemeermin, De nieuwe kleren van de keizer, Aladdin en de wonderlamp, Assepoester en De Vliegende Hollander) opklimmend in moeilijkheidsgraad wat technisch en begrijpend lezen betreft (van AVI-E3 tot en met AVI-E5). De woordkeus en de zinsopbouw zijn zodanig aangepast, dat er toch nog een heel vlot leesbare tekst blijft bestaan en de sfeer en oorspronkelijke inhoud van de spookjes goed bewaard zijn. Het lettertype is bij elke sprookje aangepast aan het AVI-niveau. De jonge lezer maakt een duidelijke leesontwikkeling door die terug te vinden is in de teksten. Vijf sprookjes zijn al eerder als losse uitgaven verschenen en zeer positief ontvangen destijds. De sprookjes zijn rijkelijk geïllustreerd, waardoor er voor de jonge lezer ook rustmomenten zijn tijdens het lezen en een prettige bladspiegel ontstaat. Daarnaast weet Sandra Klaassen de sfeer en spanning van de sprookjes goed te tre…Lees verder

Er was eens ...

In dit groeiboek zijn zeven sprookjes naverteld in oplopende moeilijkheidsgraad. Ook de druk gaat van groot naar kleiner. Bij de eerste sprookjes begint elke zin op een nieuwe regel, geleidelijk aan lopen de zinnen door naar de volgende lijn. Er staan bekende sprookjes in zoals: 'De wolf en de zeven geitjes', 'De nieuwe kleren van de keizer' en 'Assepoester' en minder bekende zoals: 'Joris en de draak', 'De kleine zeemeermin', 'Aladdin en de wonderlamp' en 'De Vliegende Hollander'. Al deze sprookjes boeten niets aan kwaliteit in niettegenstaande de aanpassing aan het technisch leesniveau. Ze blijven spannend en leuk om te lezen. Het boek past uitstekend in de klasbibliotheek van een eerste graad basisschool en in de bibliotheek. De illustraties passen bij de verhalen.


Over Annemarie Bon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marijn Olislagers

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Annemarie werd geboren in Den Bosch als oudste in een gezin van vier kinderen. Haar vader was vertegenwoordiger in schoolaccessoires. Ze was dol op tekenen en lezen. Ze ging naar de middelbare meisjesschool en studeerde daarna biochemie aan de laboratoriumschool. Ze werkte enige jaren in een ziekenhuislaboratorium waar zij onder andere bloedonderzoek deed. Toen dit werk niet beviel, is zij na wat omzwervingen begonnen bij het Brabants Dagblad als freelance journalist. In 1991 werd zij hoofdredacteur van het tijdschrift Taptoe. Annemarie Bon heeft twee zonen.

Loopbaan

In 2001 startte Annemarie Bon als zelfstandig tekstschrijver. In dat jaar debuteerde zij haar boek Help, een spreekbeurt!. Ze heeft veel boeken van de serie Haas op haar naam staan waarbij Gertie Jaquet de illus…Lees verder op Wikipedia

Suggesties