Bieblo

Boekentips voor lagereschoolkinderen.

Dankzij Bieblo vinden kinderen tussen 6 en 11 jaar spelenderwijs een boek dat bij hen past.

Bieblo is een intuïtief spel. Het geeft kinderen boekentips die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. En Bieblo stelt nooit teleur, want de geselecteerde boeken zijn op dat moment beschikbaar in de bib.

Kom snel kennismaken met de uil van Bieblo in onze bib!

Kies in welke bib je wil zoeken

Bieblo - bib Asse

Bieblo - bib Zellik

Bieblo - vierkante affiche

 

Boekentips op maat van je kind: zo werkt het

Bieblo werkt op elk toestel met een internetverbinding. Je kan Bieblo dus spelen op je eigen laptop, tablet, ... en natuurlijk ook op de computers in de bib. Om Bieblo te spelen hoef je niets te installeren.

Eerst vertel je Bieblo jouw leeftijd. Daarna zie je afbeeldingen die thema’s uitbeelden, zoals fantasie, dieren, etc..

Je duidt aan welke thema's jou aanspreken. Zo leert de Bieblo-uil haar speler kennen. Op het einde krijg je een digitale etalage met 8 covers en de plaatsinformatie. Zo vind je het boek gemakkelijk terug in de rekken. 

De uil van Bieblo is héél slim. Zij toont alleen titels van boeken die op dat moment beschikbaar zijn in de bib. De tips sluiten aan bij de interesses en leeftijd van de speler.

Staat er geen enkel boek tussen dat je wil lezen? Dan vernieuw je de pagina voor andere boekentips uit de bib. Je kan Bieblo zo vaak spelen als je wil. Tot je vindt wat je zoekt. Telkens toont Bieblo 8 titels zodat het overzichtelijk blijft en je gemakkelijker kan kiezen.

Bieblo houdt zelfs rekening met andere kinderen die op hetzelfde moment Bieblo spelen. Twee of meer kinderen krijgen nooit tegelijkertijd dezelfde boeken te zien, zodat ze ook niet toevallig op zoek gaan naar hetzelfde boek.

Voor kinderen, ouders en leerkrachten

Het spel is gebouwd op kindermaat en wijst zichzelf uit. Bieblo maakt een bezoek aan de bib extra leuk, met het aantrekkelijke design en een snel resultaat. Bieblo is ook handig voor leerkrachten lager onderwijs én tijdens een klasbezoek!

Voor kinderen is het een voordeel dat ze al na enkele kliks (of na wat swipen) meteen resultaat zien. Binnen één minuut hebben ze enkele goede boekentips te pakken.

Zo leren kinderen nieuwe dingen kennen, krijgen ze inspiratie en hoeven ze niet lukraak te kiezen. 

Het Bieblo-uiltje kijkt ernaar uit om kennis te maken met jouw kroost. Tot binnenkort in de jeugdafdeling van de bib!