Verteltheater Marijke Umans

Voorstelling in het kader van de Voorleesweek. Voor leerlingen van het derde leerjaar.

Marijke Umans kwam als een beweeglijk visje op de wereld. Druk, enthousiast en vrolijk stuiterde ze als kind rond. Later dacht ze, later verover ik een podium. Dan zing en speel ik...Nu is later.

Ze maakt toneelvoorstellingen, heeft een bijzondere muziekgroep voor kinderen: Marijke & de Hanen en schreef in 2007 Wiebelkont, haar eerste kinderboek. Nu, 14 jaar én 20 kinderboeken later, combineert dit beweeglijk visje als duizendpoot een paar jobs tegelijkertijd.

Ze speelt, zingt, schrijft, illustreert, organiseert en maakt ook videoclips waar je op het Roodvonk youtube kanaal ook in de klas van kan genieten.

Half oktober verschijnt haar nieuwste boek; Buitengewone sinterklaasverhalen.

Ter gelegenheid van de voorleesweek, werkt ze een voorstelling uit speciaal voor al de kinderen van het derde leerjaar uit de Noordrandregio. Een voorstelling op maat, waar je wat meer te weten komt over haar nieuwste boek, en stukjes uit een paar andere boeken verweven zitten...waar je kan proeven van haar enthousiasme, waar je mee kan genieten van woord en wat beeld. Laat je een klein uurtje onderdompelen in verteltheater pur sang.

www.marijkeumans.be

www.roodvonk.be

Marijke Umans