Hetty Helsmoortel: Missie 2021 (try-out)

Wat moet u op wetenschappelijk vlak onthouden van 2021? Waarom is wetenschap het mooiste vak op aarde? Hoe werkt het precies? En waarom gaat het soms zo traag?

Want wetenschap is vooral wondermooi, ontroerend en zit tjokvol menselijkheid. Alleen is die binnenkant uiterst zelden zichtbaar voor het grote publiek. Zak dus onderuit in uw stoel en raak verwonderd, overweldigd en geïnspireerd door de meest spraakmakende gebeurtenissen van het voorbije jaar.

Een must-see voor elke (jong)volwassene met een gezonde interesse in de wereld om ons heen. Geen specifieke wetenschappelijke voorkennis vereist.

Hetty Helsmoortel doet het allemaal helder en entertainend uit de doeken tijdens een gloednieuwe theatershow die volledig in het teken staat van wetenschap. Een voorstelling op het scherpst van de snee, die veel verder gaat dan de opsomming van een aantal feitjes.

Een theatershow over het meest spraakmakende wetenschapsnieuws van 2021.

Over Hetty

Hetty Helsmoortel is moleculair bioloog, organisator van het Belgische openlucht wetenschapsfestival ‘Sound of Science’, doctor in de gezondheidswetenschappen en was acht jaar kankeronderzoeker aan de UGent. Haar tweede passie, die voor het theater, nam tijdelijk de bovenhand toen ze tussen haar master en doctoraat twee jaar Drama studeerde aan het RITCS.

Als wetenschapswatcher volgt Hetty het wetenschapsnieuws op de voet en verschaft ze regelmatig behapbare tekst en uitleg op radio en televisie (o.a. voor VRT NWS). Naast haar lezingen en theatershows, publiceert ze maandelijks een column in EOS. Samen met ondermeer Lieven Scheire maakt Hetty maandelijks de populairste Nederlandstalige podcast over wetenschap en technologie: Nerdland Maandoverzicht.

Hetty Helsmoortel copyright Krew