CoderDojo Asse Online

Een CoderDojo is een maandelijkse workshop of “Dojo”. Tijdens een Dojo leren kinderen en jongeren van 8 tot 17 jaar op speelse wijze programmeren (= coderen).

Voor dit evenement gaan we met CoderDojo Asse volledig online. Je kan dus deelnemen van bij jou thuis, achter je eigen pc/laptop. Gezien de huidige maatregelen naar aanleiding van de Corona/COVID-19-crisis komen we niet fysiek samen maar enkel online.

We gaan het experiment aan met de technologische hulpmiddelen die we hebben. Doe je mee?

Scratch

Er zijn verschillende trajecten waaraan je kan deelnemen. Als je nog helemaal geen ervaring hebt, start je best met Scratch. Scratch is een gratis programma waarmee je zelf animaties, games en interactieve verhalen kan programmeren.

Je kunt scratch online spelen of het programma gratis downloaden. Meer info: https://scratch.mit.edu/.

Praktisch

Voor wie? Kinderen en jongeren van 8 tot 17 jaar.

Wanneer? CoderDojo Asse gaat elke tweede zaterdag van de maand door, van 14.00u tot 16.30u.

Waar? Online (via zoom).

Prijs? De workshops zijn gratis.

Inschrijven

Schrijf je in via de website van CoderDojo Asse: https://asse.coderdojobelgium.be.

Je kan maar voor één Dojo per keer inschrijven. De inschrijving voor de Dojo van de volgende maand wordt opengezet na de workshop van de huidige maand.

Ondervind je problemen bij het inschrijven, geef ons zeker een seintje via asse@coderdojobelgium.be

Wat heb je nodig?

Een pc/laptop die verbonden is met internet, met een microfoon (de microfoon die ingebouwd is in je computer - als je die hebt - is oké) en een camera.

Om samen te kunnen werken, gaan we zoom gebruiken. Als je ingeschreven bent, sturen we je voor de start van deze CoderDojo een link naar de online omgeving die we hebben opgezet.

We raden aan dat je op voorhand even de instellingen van je pc/laptop test om te checken of alles in orde is. Dat kan op zoom.us/test. Daar kan je dan ook de plugin/software installeren.

 

Logo CoderDojobelgium