CoderDojo Asse

Programmeren voor kinderen en jongeren

Een CoderDojo is een maandelijkse workshop of “Dojo”. Tijdens een Dojo leren meisjes en jongens van 7 tot 18 jaar op speelse wijze programmeren (= coderen). Ze ontmoeten deelnemers met dezelfde interesses, delen kennis met elkaar en maken nieuwe dingen.

Over de hele wereld vind je CoderDojo’s. Ze worden volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Coaches begeleiden de jongeren. Ze leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit in de wereld van eentjes en nulletjes.

Interesse? Lees snel verder!

Scratch

Er zijn verschillende trajecten waaraan je kan deelnemen. Als je nog helemaal geen ervaring hebt, start je best met Scratch. Scratch is een gratis programma waarmee je zelf animaties, games en interactieve verhalen kan programmeren. Het bijzondere is dat Scratch een vereenvoudigde programmeertaal heeft die bestaat uit blokjes tekst. Omdat Scratch veel mogelijkheden biedt, is het de standaardtaal om te leren programmeren in veel CoderDojo’s.

Voor het Scratch-traject heb je geen voorkennis nodig. De andere trajecten met de mBot, de micro:bit en de Makey Makey gaan er van uit dat je al een paar keer Scratch hebt gevolgd.

Je kunt scratch online spelen of het programma gratis downloaden. Meer info: https://scratch.mit.edu/.

Meer informatie over CoderDojo vind je op : https://www.coderdojobelgium.be.

Praktisch

Voor wie? Jongens en meisjes van 7 tot 18 jaar. Kinderen tot 12 jaar moeten vergezeld zijn van een volwassene.

Wanneer? CoderDojo Asse gaat elke tweede zaterdag van de maand door, van 14.00u tot 17.00u.

Tot juni 2019 noteer je alvast de volgende data =

Zaterdag 11/05 en 08/06.

Er is geen CoderDojo in de zomervakantie.

Alle ouders en begeleiders zijn welkom voor de ‘show & tell’ vanaf 16.30u. Dan tonen de deelnemers aan elkaar wat ze gemaakt hebben.

Waar? Foyer van bib en Cultuurcentrum Asse (Huinegem 2).

Prijs? De workshops zijn gratis.

Inschrijven

Schrijf je in via www.coderdojobelgium.be - deelnemen - zoek op "Asse".

Snel inschrijven is de boodschap.

Je kan maar voor één Dojo per keer inschrijven. De inschrijving voor de Dojo van de volgende maand wordt opengezet na de workshop van de huidige maand.

Ondervind je problemen bij het inschrijven, geef ons zeker een seintje via asse@coderdojobelgium.be

Meebrengen

Breng je eigen laptop mee. Heb je zelf geen laptop, dan kan je er misschien één lenen van je broer, zus, ouders, familie, … .

Indien je geen laptop kunt meenemen, vul dit in op het inschrijvingsformulier. We hebben vijf reservelaptops ter beschikking.

Download Scratch

Om snel te kunnen starten, kan je het programma Scratch al voorhand downloaden via deze link : https://scratch.mit.edu/download.

Logo CoderDojobelgium